Pred derbi s Čelikom
21

Musemić: Atmosfera u ekipi je dobra, želimo ostvariti cilj i osvojiti titulu što prije

Piše: K. H.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Trener Sarajeva Husref Musemić najavio je meč 30. kola Premijer lige BiH koji Bordo tim u petak igra protiv Čelika na svom stadionu, a on je rekao da očekuje pobjedu i da njegovi igrači imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju titula prvaka.

Sarajevo se trenutno nalazi na prvom mjestu Premijer lige BiH s četiri boda više od Zrinjskog, a ukoliko u preostala četiri kola osvoje minimalno osam bodova, postat će prvaci bez obzira na rezultate Plemića.

Musemić je rekao da su kvalitet i tradicija na strani Sarajeva u meču protiv Čelika, ali da to ne mora ništa značiti i da na terenu moraju opravdati to.

"Meč protiv Čelika je jako bitan za nas, kvalitet i tradicija su na našoj strani, ali se to mora dokazati na terenu. Moramo obratiti pažnju na neke njihove opasne igrače, prije svega na Dilavera, Jamaka i Okića, no vjerujemo u pobjedu i ne smijemo pomisliti na nešto drugo", kazao je Musemić.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Trener Bordo kluba je također rekao da je atmosfera u ekipi sjajna, a da su pritisak i nervoza sastavni dio ovog sporta i situacije u kojoj se Sarajevo nalazi. Bordo klub će, pored borbe za titulu prvaka, igrati i finale Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

"Ne vidim razlog zašto bi imali lošu atmosferu, prvi smo na tabeli i igramo finale Kupa BiH. Pritisak postoji, kao i nervoza, ali to je sasvim normalno. Naša želja je da cilj ostvarimo što je prije moguće, atmosfera je dobra i sve je u našim rukama. Do kraja su ostala četiri kola, dugo vremena smo na prvom mjestu, postigli smo najviše pogodaka i učinit ćemo sve da ispunimo naš cilj", dodao je trener Sarajeva.

Medijima se obratio i veznjak Sarajeva Rifet Kapić koji je rekao da će on i njegovi saigrači pružiti maksimum kako bi ostvarili pobjedu.

"Svaka utakmica je bitna i teška na svoj način. Sve zavisi od nas, a jedno je sigurno - svi ćemo dati svoj maksimum. Vidjet ćemo šta će biti, ali želimo opravdati povjerenje navijača i ostvariti pobjedu", kazao je Kapić.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Meč između Sarajeva i Čelika igra se u petak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 19:30 sati.