Trener Sarajeva
229

Musemić: Apsolutno je sve protiv nas, očekivao sam više fair-playa od Radnika

Piše: N. K.
Husref Musremić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musremić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Radnika pobijedili su na Gradskom stadionu u Bijeljini u okviru 2. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0, a nakon meča neraspoložen je bio i šef struke Bordo tima - Husref Musemić.

"Teško je bilo šta reći. Danas smo nešto i odigrali, imali smo neke šanse. Jednostavno, apsolutno je sve protiv nas. Čovjeku pređe lopta preko noge postigne gol, mi ne možemo da zabijemo pogodak. Nezabilježeno je u mojoj karijeri da ovako ekipu ne ide, ali šta ćemo. Očekivao sam malo više i fair-playa od Radnika na kraju", rekao je Musemić.

Sarajevo će u narednom kolu Lige za prvaka igrati protiv Krupe na svom stadionu.

"Slijedi pauza od 14 dana i ima dosta vremena da razmišljamo o narednoj utakmici. U jako smo nezgodnoj situaciji", poručio je Musemić.

Radnikov trener Mladen Žižović bio je prezadovoljan rezultatom i igrom svoje ekipe.

"Bila je to izjednačena utakmica u kojoj smo spretno i sretno postigli gol. Poslije smo uspjeli sačuvati prednost i slavili novu pobjedu. Mislim da je bila fer i korektna utakmica. Čestitam ekipama na borbenoj utakmici, koja je bila prava prvenstvena. Sada nam slijedi pauza u kojoj ćemo se malo odmoriti te pokušati uigrati neke igrače koji su imali manju minutažu", rekao je Žižović.