Nogomet
167

Musemić: Ako svjetski treneri mogu raditi s bajpasom, mogu i ja

Klix.ba
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo koju su činili predsjednik Alen Hujić, direktor Dino Selimović, Irfan Redžepagić, te prvi asistent Abdulah Oruč, obišla je šefa stručnog štaba Bordo tima koji se nakon operacije srca, koja je obavljena prije 15 dana u Centru za srce KCUS-a, nalazi na kućnom liječenju.

Musemić se dobro osjeća i prema mišljenjima ljekara uspješno se oporavlja.

"Operacija je za mene bila veliki šok, jer mi se život okrenuo, ali hvala Bogu da se sve desilo kako se desilo. Ljekari su mi saopćili da se bez problema mogu baviti trenerskim poslom, ali da moram smanjiti stres", kazao je Musemić dodavši:

"Ako mogu neki svjetski treneri raditi sa bajpasima, mogu i ja".

Tokom posjete se razgovaralo o igračkom kadru. Iako već ima prilično jasnu sliku o tome, Musemić će sa ostatkom stručnog štaba nakon utakmice 30. kola BH Telecom Premijer Lige BiH pripremiti i rukovodstvu Kluba dostaviti konačni izvještaj.

"Odluka o tome želi li nastaviti svoju karijeru kao šef stručnog štaba Sarajeva u potpunosti je na Husrefu Musemiću. Ovom posjetom smo mu došli dati maksimalnu podršku pri oporavku. Iz današnjeg razgovora evidentno je da on to jako želi, što nas je obradovalo i ohrabrilo", kazao je Hujić.