Trener Sarajeva
37

Musemić: Ako budemo igrali kao u srijedu, možemo se nadati pozitivnom rezultatu protiv Zrinjskog

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva sutra igraju derbi susret šestog kola Premijer lige BiH kada na Koševo dolazi Zrinjski.

O susretu sa aktuelnim prvakom BiH novinarima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Amar Rahmanović.

"U relativno kratkom vremenu očekuje nas jedna veoma teška, važna i zahtjevna utakmica. Ako budemo na fonu ovoga što smo odigrali protiv Željezničara u srijedu, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Zrinjski je kvalitetna ekipa, oni su eliminisani iz Evrope, tako da im je ostalo prvenstvo. Ekipa koja je kvalitetna, koja zna i hoće da igra i koja kažnjava svaku grešku protivnika, tako da moramo biti veoma oprezni. Disciplina je prvi i osnovni faktor koji morate zadovoljiti da biste nešto napravili. Pozivam navijače da nas podrže, u srijedu nismo imali sreće, ali valjda će se jednoga dana vratiti", rekao je Musemić koji je dodao da u sastavu neće biti povrijeđenih Šišića i Crepulje, dok će novi golman Džafić biti na klupi.

Okupljenim novinarima se potom obratio i Amar Rahmanović.

"Ako hoćemo da se borimo za titulu, trebamo početi pobjeđivati. Sutra je idealna prilika, derbi, Zrinjski maksimalno poštujemo, ali nas ne trebaju zavarati njihove neke turbulencije. Ako smo mi pravi, možemo dosta toga napraviti. Sutra idemo na pobjedu", rekao je Rahmanović.

Susret Sarajevo - Zrinjski igra se sutra s početkom u 20 sati.