Vjeruje u tim
66

Musa unatoč svim problemima najavio pobjedu Zmajeva u Kazahstanu: Želimo osvojiti tri boda

K. H.
Slaven Musa (Foto: Nogometni savez BiH)
Slaven Musa (Foto: Nogometni savez BiH)
Član stručnog štaba nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa kaže kako vjeruje da naš tim može ostvariti pobjedu protiv Kazahstana unatoč svim problemima koji su zadesili naš tim uoči pomenutog susreta.

Zmajevi će večeras u Nur Sultanu odraditi prvi trening po dolasku u Kazahstan, a član stručnog štaba Slaven Musa kaže kako je izuzetno važno da se naši igrači naviknu na umjetnu travu na kojoj će se igrati utakmica te se prisjetio kakav meč smo protiv Kazahstana odigrali u Zenici.

"Što se tiče same pripreme, od kad smo došli momci su odradili sve na terenu što treba i sve ono što smo mi pripremili i što želimo napraviti na utakmici, to oni sprovode na terenu. Imamo velike probleme u pripremi s povredama naših ključnih igrača, imali smo problema s vizama za Kazahstan, a nadamo se da će Nalić i Gazinbegović doći tokom sutrašnjeg dana i da budu tu s nama", rekao je Musa i nastavio:

"Imamo treninge tokom kojih se želimo prilagoditi na umjetnu travu, odradit ćemo dva treninga i što se toga tiče sve je dobro. Igrali smo s njima, ali nažalost nismo uspjeli upisati pobjedu iako smo odigrali odličnu utakmicu. Stvorili smo dosta prilika, a imali smo i nesreće... Vidjeli smo i njihov spisak, nedostaju im i neki važni igrači, ali opet smatram da će sve biti do nas. Mi smo došli po pobjedu i da osvojimo tri boda."

Desetkovana ekspedicija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć kasno stigla je u Kazahstan nakon višesatnog leta iz Sarajeva.

Podsjetimo, Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ovog mjeseca odigrati dvije utakmice i to obje na gostujućem terenu. Prvo će 9. oktobra biti gosti Kazahstanu, a tri dana kasnije Ukrajini.