Liga za opstanak
4

Musa: Ostali rezultati nam nisu bili bitni; Radović: Želimo što brži povratak u Premijer ligu

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Vitez je slavio na Otoci u posljednjem kolu Lige za opstanak rezultatom 1:0 i na taj način je osigurao opstanak u Premijer ligi BiH.

Igrači Viteza su nakon završetka meča ovu veliku pobjedu proslavili sa nekoliko navijača koji su došli da ih bodre na sarajevskom stadionu, a trener ekipe Slaven Musa je bio prezadovoljan načinom na koji je njegova ekipa izborila opstanak.

"Neizmjerno sam sretan i zahvaljujem našim navijačima koji su došli iz Viteza . Zaslužili smo da ostanemo u Premijer ligi. Došli smo po pobjedu i tako smo se postavili od prvog minuta. Osluškivali smo ostale rezultate, međutim i nisu nam bili bitni toliko. Momcima kapa do poda, danas smo ličili na ekipu i vidjelo se koliko nam znače Barišić i Livančić kad su ušli u drugom poluvremenu. Davno smo trebali osigurati opstanak, ali ovako je možda još slađe", rekao je Musa.

Trener Olimpica Dragan Radović smatra kako je njegova ekipa pružila maksimum, ali da je borba za opstanak odlučena u prvom dijelu sezone.

"Vidjelo se da Vitez ima veće htijenje, što se vidjelo i na samom početku utakmice kad su nam dali gol. Mi smo kasnije pokušali bar da izjednačimo i pokušamo okrenuti rezultat. Nismo uspjeli u tome iako smo imali neke polušanse i šanse. Nismo to iskoristili, a Vitez nam je prijetio iz kontre. Što se našeg ispadanja tiče, prvi dio sezone je katastrofalno odrađen, u drugom smo napravili ekipu, ali je bilo malo vremena za uigravanje. Da je ova ekipa bila od početka prvenstva ne bismo ispali. Nastojat ćemo se što prije vratiti u Premijer ligu", rekao je Radović.

Vitez je sezonu završio na devetom mjestu Premijer lige sa 35 bodova, dok je Olimpic ispao kao posljednjeplasirani sa samo 23 boda.