Nogomet
0

Musa najavio napadačku igru Širokog protiv Radnika

FENA
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega sutra na stadionu Pecara dočekuju Radnik iz Bijeljine u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Trener Širokog Brijega Slaven Musa, koji će prvi put od početka sezone imati na raspolaganju sve igrače, najavio je otvorenu, napadačku igru svog tima.

"Na Pecari želimo ostvariti rezultati s kojim bi mirnije otputovali na revanš susret. Poštujemo Radnik koji je pokazao da je odličan tim, ali mi želimo opravdati ulogu favorita. Prvi put od početka sezone u našoj ekipi nema povrijeđenih ili suspendiranih igrača, ali sastav ekipe protiv Radnika će biti nešto izmijenjen u odnosu na prošlu utakmicu protiv Borca, jer nas za vikend već očekuje prvenstvena utakmica protiv Leotara", kazao je Musa za Agenciju FENA.

Musa vjeruje da je Širokom u posljednjih pet prvenstvenih utakmica nedostajalo sportske sreće te da bi u narednom periodu branitelj naslova pobjednika Kupa BiH mogao upisati niz pobjeda.

"U zadnjih pet utakmica pobijedili smo samo Željezničar, a nismo uspjeli pobijediti Zrinjski i Radnik iako smo ih nadigrali. Početak sezone donio nam je težak raspored, ali sada nas u četiri kola očekuju tri domaće utakmice iz kojih želimo osvojiti maksimalan broj bodova. Na Pecaru u subotu dolazi Leotar, a zatim dočekujemo Olimpic i Mladost. Bodovnim saldom iz tih susreta u potpunosti bi se priključili vrhu tabele", objasnio je Musa.

Prvi susret osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Radnika igrat će se sutra u 15 sati na stadionu Pecara.