Bh. kadeti
40

Muratović i Stanić: Na Euru nema lakih protivnika, razmišljamo samo o meču sa Danskom

Klix.ba
Muratović i Stanić (Foto: NS BiH)
Muratović i Stanić (Foto: NS BiH)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dugog puta smjestila se u Loughborough, gdje su odradili i jedan trening.

Defanzivac Slobode i kadetske bh. reprezentacije Asim Muratović kaže da je ekipa spremna za Euro.

"Svi smo raspoloženi, zdravi i spremni za Evropkso prvenstvo. Potrudit ćemo se da već protiv Danske ostvarimo što bolji rezultat kako bismo rasterećeniji dočekali preostale dvije utakmice grupne faze. Odlična smo ekipa, ali moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže jer na velikom takmičenju nema lakih protivnika. Samo ukoliko svi budemo pružili maksimum možemo doći do željenih rezultata", rekao je Muratović te istakao i pozitivnu atmosferu među igračima.

"U dobroj sam formi i spreman sam za Euro. Što je najvažnije i ostali momci koji su došli u Englesku igraju na visokom nivou. Kompaktni smo i dobra atmosfera vlada između nas. Nadam se da će to biti naša prednost na ovom turniru i da ćemo biti uspješni", poručio je Muratović.

Kadet Zrinjskog Kristijan Stanić se također nalazi s kadetskom bh. reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Ovaj napadač je optimističan pred početak takmičenja.

"Prethodne dane provedene u Zenici smo iskoristili na najbolji način i spremni dočekujemo početak turnira. Imamo velika očekivanja na ovom Euru. Nadam se da možemo ostvariti plasman među pet najboljih ekipa i na taj način se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo", rekao je Stanić, koji i pored visokih ambicija na Euru ističe da je ekipa fokusirana na prvi meč.

"Moramo u ovom trenutku da razmišljamo o prvom protivniku, a to je Danska. Vjerujem da možemo ponoviti rezultat iz susreta sa njima u elitnom krugu kvalifikacija kada smo pobijedili 1:0. Vjerujem da smo bolja ekipa od njih i da ćemo to pokazati u subotu", poručio je Stanić.