{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP ZDK: Utakmica BiH-Latvija je visokog rizika

10.9.2012. u 16:42
8
28
MUP ZDK: Utakmica BiH-Latvija je visokog rizika
8
MUP ZDK: Utakmica BiH-Latvija je visokog rizika
Foto: Arhiv/Klix.ba
MUP Zeničko-dobojskog kantona u sklopu priprema za osiguranje utakmice između Bosne i Hercegovine i Latvije, koja će se odigrati sutra sa početkom u 20 sati, na stadionu Bilino Polje u Zenici, poduzima sve potrebne mjere.
Pored ostalih predviđenih aktivnosti, bit će na snazi izmjene u režimu saobraćaja u gradu, a na svim značajnijim raskrsnicama u gradu bit će raspoređeni policajci sa zadatkom usmjeravanja vozača koji dolaze sa magistralnog puta M-17 i koji ulaze u grad.

Budući da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici visokog rizika, poduzete su sve mjere na osiguranju utakmice i sprečavanju bilo kakvog ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti svih građana. Zabranjeno je na stadion unositi bilo kakve oštre i tvrde predmete pogodne za bacanje, pirotehnička sredstva (petarde, baklje i sl.), te alkoholna pića i druge flaširane napitke, kao ni bilo kakve transparente. Na prostoru oko stadiona neće biti dozvoljeno nošenje predmeta sa kojima se može sakriti identitet, tzv. “fantomke” i unošenje ovih predmeta u stadion. Na ulazima u stadion, vršit će se detaljan pregled svih navijača radi sprečavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.

Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima u stadion, iz policije pozivaju navijače da ranije planiraju dolazak na utakmicu. Oko stadiona će biti ograničeno parkiranje vozila, te pozivaju građane da parkiraju na drugim prostorima, te da u vozilima ne ostavljaju predmete zbog kojih bi im moglo biti opljačkano vozilo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: