Nogomet
50

MUP RS zatražio zabranu dolaska gostujućih navijača u 25. kolu Premijer lige

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog jučerašnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je zatražilo od Nogometnog saveza BiH da zabrani dolazak gostujućih navijača na utakmice 25. kola BHT Premijer lige BiH. Kao razlog je navedena sigurnosna situacija.

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković je u izjavi za portal Klix.ba potvrdio da je Savez primio zahtjev MUP-a RS te je rekao da su zakazane hitne sjednice Komiteta za sigurnost i Komiteta za takmičenje.

"Dobili smo zahtjev MUP-a RS koji se odnosi na prisustvo gostujućih igrača na utakmicama 25. kola Premijer lige BiH zbog trenutne sigurnosne situacije nakon sinoćnjih dešavanja u Zvorniku. Mi smo odmah reagovali i zakazali za srijedu sastanke Komiteta za sigurnost i Komiteta za takmičenje Nogometnog saveza, koje će analizirati situacije i shodno tome donijeti odgovarajuće odluke i zaključke", rekao je Baković.

Podsjetimo, sinoć je u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni Stevo Milovanović i Željko Gajić. Napadač Nerdin Ibrić ubijen je tokom razmjene vatre.

Zbog ovoga je podignut je nivo pripravnosti policijskih snaga u cijeloj Bosni i Hercegovini.