Ispravljena nepravda
4

Muntari: Tretirali su me kao kriminalca, a bio sam žrtva

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Veznjak Pescare i žrtva rasizma na meču protiv Cagliarija Sulley Muntari dočekao je pravdu nakon što mu je ukinuta suspenzija, koju je dobio jer ga je sudija kaznio zato što se žalio na uvrede.

Podsjetimo, Muntari je prošlog vikenda bio na udaru rasista, a sudija i italijanska liga umjesto da ga zaštite, prvo su ga kaznili, a potom i potvrdili kaznu.

Nepravda je sada ispravljena, a Nogometni savez Italije malo je ublažio nevjerovatnu sramotu.

Naime, navijači Cagliarija u prošlom kolu vrijeđali su Muntarija tokom utakmice sa Pescarom na rasnoj osnovi, iskusni fudbaler se potom žalio sudiju, ali umjesto da ga zaštiti on mu je pokazao žuti karton.

Muntari je u finišu utakmice odlučio da napusti teren, a nakon toga imao je povod da se razbijesni još više jer je Disciplinska komisija lige potvrdila suspenziju s obzirom na to da mu je pokazani karton bio treći i suspendujući.

"Osjećam se kao da me je neko konačno saslušao. Dani iza mene bili su teški. Tretirali su me kao kriminalca, kaznili su me, a ja sam bio žrtva rasizma... Nadam se da će ovaj slučaj pomoći fudbalerima da ne pate kao što sam ja”, rekao je Muntari.