David Beckham
0

"Mundijal je jedini razlog odvajanja od porodice"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Engleski nogometni reprezentativac David Beckham izjavio je za Fox Sports Radio da postoji samo jedan razlog koji ga je motivirao da drugi put u karijeri napusti svoju porodicu u Los Angelesu.

Beckham je prošle sezone po završetku takmičenja u američkom (MLS) prvenstvu nastupio svoj klub LA Galaxy, te je prešao u talijanski AC Milan kao igrač na posudbi. Potpuno isti scenarij dogodit će se i ove godine, transfer je već službeno objavljen i potvrđen, a Beckham tvrdi da mu u cijeloj priči jako teško pada činjenica što se se opet na šest mjeseci morati odvojiti od djece i supruge...

  • Porodica svakih osam sedmica ide preko okeana i dolazi mi u posjetu na sedmicu dana, kada sam u Evropi. Teško mi je živjeti bez porodice šest mjeseci, svi koji me poznaju dobro znaju koliko mi znače djeca i supruga. Uvijek me ubija kada se razdvojimo na duže vrijeme. Ne mogu povesti trajno svoju porodicu u Italiju, jer su se moji dečki već prilagodili na školu u Los Angelesu, ne želim im remetiti to – priča Beckham.

Dobro je poznato da je razlog njegovog ponovnog odlaska u AC Milan u tome što želi povećati svoje izglede za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, a selektor "tri lava" Fabio Capello postavio mu je kao uslov za odlazak na Mundijal igranje u jakoj evropskoj ligi.

  • To je i jedini razlog što sam se odlučio opet odvojiti od porodice. Doduše, prelaskom u Milan mi i dalje neće biti zagarantirano mjesto u avionu za Južnoafričku Republiku, ali barem ću znati da sam učinio sve što sam mogao kao bih se izborio za mjesto u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, da sam pružio sam sebi priliku – zaključuje Beckham.