Demantovao navode
46

Mulalić: Van svake pameti je da sam nagazio sudiju, to niko normalan ne bi uradio

Piše: K. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Trener Mladosti DK Edis Mulalić u razgovoru za portal Klix.ba demantovao je navode iz zapisnika s današnje utakmice protiv Širokog Brijega u kojem je delegat susreta Mile Mandić napisao da je ovaj trener namjerno nagazio četvrtog sudiju Zorana Grbića.

Mulalić je u 86. minuti susreta dobio isključenje, a u zvaničnom izvještaju s utakmice stoji da je pri izlasku s terena psovao i vrijeđao sudiju te da je namjerno nagazio 4. sudiju Zorana Grbića.

"U 86. minuti je odstranjen trener Edis Mulalić zbog psovanja i vrijeđanja glavnog sudije. Pri izlasku sa terena namjerno je nagazio četvrtog sudiju Grbića po stopalu", stoji u zvaničnom izvještaju s utakmice.

Tim povodom kontaktirali smo šefa stručnog štaba ekipe Mladosti koji je prije svega rekao da je zadovoljan današnjom utakmicom i osvojenim bodom.

"Jedna teška utakmica u kojoj se vidjelo da Široki Brijeg nije bez razloga na prvom mjestu na tabeli. U prvom poluvremenu su oni bili bolji protivnik dok smo u nastavku utakmice mi bili bolji i kada se sve stavi na vagu, ovo je realan ishod utakmice. S ovim bodom, prvenstvo smo opet učinili interesantnim, a mi smo tim koji iz utakmice u utakmicu pokušava igrati što je bolje moguće", rekao je Mulalić.

Nakon toga, Mulalić je demantovao optužbe iz zvaničnog izvještaja s utakmice u kojem stoji da je namjerno nagazio četvrtog sudiju meča.

"To je previše, mi onda nismo bili na istoj utakmici. Nakon utakmice sam ušao u svlačinicu kod sudije Petrovića i Grbića i izvinio se, a oni su prihvatili to. Kazali su mi da sam isključenje dobio zbog napuštanja tehničkog prostora, a nakon toga je napisano da sam nagazio sudiju. To je van svake pameti i to niko normalan ne može pomisliti niti uraditi", rekao je Mulalić u izjavi za portal Klix.ba.

Njegova Mladost trenutno se nalazi na šestoj poziciji i ima 23 osvojena boda, a glavni cilj kluba jeste promocija u Ligi za prvaka.