Mladost DK - Borac
5

Mulalić: Šteta bi bila da nismo pobijedili; Milinković: Sudijske odluke nisu išle u prilog igri

Piše: E. M.
Edis Mulalić i Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Edis Mulalić i Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Mladosti Doboja kod Kaknja danas su rezultatom 2:1 savladali ekipu banjalučkog Borca, a treneri Edis Mulalić i Zoran Milinković imali su različita gledišta na utakmicu.

Milinković je na konferenciji za medije kazao kako je ekipa Mladosti zasluženo slavila, ali da su sudijske odluke ostavile mrlju na utakmici.

Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zoran Milinković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

“Vidio sam da je prvo poluvrijeme proteklo u egalu što se tiče igre, dok je u drugom poluvremenu Mladost bila bolja i imala više prilika za gol. Mi smo pali u igri, ali fer je reći da smo vidjeli da nije lako igrati u ovakvim uslovima. Postoji neko ko to ocjenuje, ali neka dešavanja i sudijske odluke nisu išle u prilog igri”, izjavio je Milinković.

Trener Mladosti Edis Mulalić je istakao kako je njegova ekipa odlično otvorila utakmicu i bila bolja od ekipe Borca.

Edis Mulalić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

“Mi smo odlično krenuli s utakmicom, nesvjesno smo pali i nasjeli na neka napucavanja Borca, ali smo igru izjednačili od 29. minute. Pobjeda nikada nije došla u pitanje i bilo bi žalosno da smo danas izgubili. Dešava se da se postigne gol bez ijedne prilike, ali dobro smo se vratili i možemo biti zadovoljni”, izjavio je Mulalić.


Dodao je da je znao da će se Borac braniti u Doboju kod Kaknja zbog čega je odabrao posebne igrače koji znaju odgovoriti na defanzivnu igru. Dok je Mulalić komentarisao suđenje, Milinković je samovoljno napustio konferenciju za novinare.

“Imali smo prilike i žalosno bi bilo da nismo pobjedili, a ko kako hoće možemo komentarisati sudijske odluke, ali mi idemo dalje”, zaključio je Mulalić.