Strateg Igmana
270

Mulalić: Satjerali smo Sarajevo pred njihov gol, ne trebamo se bojati ako ovako nastavimo

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva večeras su sa 3:2 savladali Igman u meču 25. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, Bordo tim je nastavio borbu za Evropu, a ekipa iz Konjica za opstanak.
Komentar utakmice na Koševu dao je trener Igmana Edis Mulalić, koji je bio zadovoljan igrom svog tima te svjestan većeg individualnog kvaliteta Sarajeva.

Objasnio je da je Igman ostvario napredak u smislu da se ekipa nije raspala kada je gubila 1:0, 2:1 i 3:1, već se vraćala u utakmicu.

"Sarajevo je kvalitetniji tim i to znamo. Prvu utakmicu što smo igrali 2:2, bilo je i tu Sarajevo realno bliže pobjedi. Danas mi je drago da i poslije 1:0 i 2:1 i 3:1, mi radimo i tu pravimo napredak. Radili smo i nismo se raspali. Držali smo rezultat u egalu do kraja, satjerali smo Sarajevo pred njihov gol. Tri gola smo primili iz našeg posjeda i naše greške. To smo radili na treninzima, ali džaba. To je individualni kvalitet. Za šta se možemo uhvatiti? Za našu dobru utakmicu! Ne možemo za poraz, ali idemo dalje", rekao je Mulalić.

Objasnio je Mulalić i svoj plan s visoko postavljenom ekipom, što je proizvelo dosta problema za odbranu u prvom poluvremenu.

"Želja nam je bila da što brže dođemo do gola, možda smo ranije trebali uvesti Ahmetovića, ali bojali smo se da bi s 4:2 bila završena utakmica. Individualni kvalitet je presudio, ali timski - mi se ne trebamo bojati ako ovako nastavimo", dodao je Mulalić.

Govorio je i o sjajnom Crnogorcu Stefanu Denkoviću, koji je pravio mnogo problema Sarajevu.

"Denković nam je zlata vrijedan. Rekao sam i ranije da ćemo svakom napraviti probleme. Napravili smo ih i Sarajevu, koje kad poredite s nama, neke stvari nisu realne. Sretno im dalje", zaključio je Mulalić.

U narednom kolu Igman dočekuje Posušje na svom stadionu u Konjicu.