Recept za uspjeh
52

Mulalić pred sarajevski derbi: Hladne glave i vrućeg srca, kao da je zadnji meč u karijeri

D. P.
Mulalić zna kako treba igrati protiv Sarajeva (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Edis Mulalić najavio je sutrašnji veliki derbi protiv Sarajeva koji se igra u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar će dočekati Sarajevo u utakmici koja se igra od 20 sati na stadionu Grbavica. Plavi će borbom pokušati da ostvare dobar rezultat.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, posebna utakmica za nas koji smo se tu rodili. Čim se kaže posebna, ona zaslužuje i veću pažnju te pripremu, tako da se tu treba igrati 'hladne' glave. Iza toga moramo isključiti emociju, fokusirati se na igru i isključiti sve faktore koji te odvode od igre. Nadam se da će biti svi akteri derbija na nivou uključujući i sudije. Igra se vrućim srcem jer to su pokazale prijašnje utakmice jer ne vrijedi ni poredak na tabeli, a vruće srce pokušavam prenijeti svojim igračima i to znači da treba igrati kao da je zadnja utakmica i kao da nikada više nećeš igrati. Hladne glave i vruća srca, moglo bi biti recept za sutrašnju utakmicu", rekao je Mulalić.

Trener Plavih se osvrnuo na ekipu Sarajeva za koju ima komplimente i koju mnogo poštuje.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Respektujemo protivnika. To su naši sugrađani i nikada nisam ništa ružno rekao. Respektujemo, ali se ne bojimo. Što se tičemo igračkog kadra, poremetio nas je prije utakmice prošle Hodžić. Vidjet ćemo da li može igrati i sa čime raspolažemo. Igrao sam malo nešto tih derbija i vodio. Ništa to ne vrijedi što su u seriji loših rezultata. Ko će biti bolje fokusiran i ko će se bolje snaći će odlučiti. Ja da igram, ja bih znao, a svojim igračima pokušavam prenijeti još od Borca. Imamo par varijanti u glavi i sutra ćemo vidjeti gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo", dodao je trener Plavih.

Mulalić je za kraj zaključio da ove sezone Plavi igraju efikasnije nego prošle sezone, ali da i dalje imaju svoje mane koje žele eliminisati iz igre.