Slikovito objasnio
2

Mulalić o Zrinjskom: Ako igrač dobije šamar dva puta, treći put to pokuša spriječiti

D. P.
Mulalić je čestitao Zrinjskom titulu (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Trener Željezničara Edis Mulalić i golman Josip Bender najavili su na današnjoj konferenciji za medije sutrašnji derbi protiv Zrinjskog.

Na Grbavicu sutra (18 sati) stiže novi prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski. Mostarski klub je u prošlom kolu razbio Sarajevo rezultatom 4:0 i ozvaničio osvajanje nove titule prvaka BiH, ukupno sedme u svojoj historiji.

Tako će Plemići rasterećeni stići na Grbavicu u nadi da odigraju novi lijep susret. Čestitke Mostarcima uputio je i trener Željezničara Edis Mulalić, koji smatra da je Zrinjski potpuno zasluženo došao do trofeja.

"Igramo protiv ekipe za koju brojke govore. Čestitam im i sigurno je da su zasluženo prvi. Bili su najkonstantniji. Klub je istrpio od prošle godine neke stvari, a sada su napravili dobar balans i tim. Automatizmi im se javljaju u ekipi i nameće se da u kontinuitetu igraju dobro. Iskreno im čestitam i to je što se tiče njih. Kontinuitet imaju i tu je dosta trke i znanja. Dosta šuteva pokušavaju iz drugog plana i zato nije bezveze golman Bender tu na konferenciji za medije. Govori i to neke stvari jer ne primamo puno golova", rekao je Mulalić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Trener Željezničara osvrnuo se na svoj tim. Istakao je da pritiska nema kod Plavih.

"Nas čeka teška utakmica. Moji momci se nemaju čega plašiti. Ovo što smo do sada radili, ovih sedam kola, stimulacija im je da smo odmah iza Zrinjskog i Borca osvojili najviše bodova. U zadnjih pet kola smo drugi odmah iza Zrinjskog zajedno sa Sarajevom, a vidjeli smo kako je Sarajevo prošlo protiv Zrinjskog prošlo kolo. Momci odlično treniraju. Spremamo se u našim uslovima i kada brojke pobroji nije to loše. Da smo golove davali u Trebinju i Prijedoru, bilo bi još bodova, a blizu smo bili pobjeda", dodao je Mulalić.

Strateg tima s Grbavice osvrnuo se na taktiku i plan kojeg ima protiv Zrinjskog.

"Kažem im za sutrašnju utakmicu da kada su sve brojke na protivničkoj strani, mi tu nemamo ništa izgubiti. Imamo plan kako da igramo protiv Zrinjskog. Prošle dvije utakmice smo primili šest 'komada' od istog protivnika. Pokušat ćemo da te brojke svedemo na minimum i trebaju da uđu bez straha i respekta. Najljepša utakmica u kojoj nemaš šta izgubiti. Svi su u pogonu. Moramo navesti da su momci posvećeni i to govori da nemamo povrijeđenog igrača", dodaje legenda Željezničara.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je da će možda priliku do kraja seozne dati i igračima koji su manje igrali, ali su vrijedno radili na treninzima. Mulalića to ne zanima puno jer gleda isključivo svoju ekipu-

"Mene ne interesuje koga će oni izvesti na teren jer imaju pravo izvesti koga hoće. Mi imamo motiv sami za sebe. Igrač koji dobije šamar dva puta, pokuša treći put da ga ne dobije. Moramo biti na super nivou i očekujem da će se manje osjetiti kod njih jer mi nismo u takvoj situaciji. Bitno je da smo fit, da imamo veliku emociju i da imamo pameti puno. A to će nam trebati sutra", zaključio je trener Plavih.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Čestitkama Zrinjskom na trofeju priključio se i Josip Bender, sjajni golman Željezničara koji se istakao brojnim "clean sheetovima".

"Naš sistem igre se sastoji od toga da odbrana počinje već od napadača tako da mi je puno pomoglo to da imam utakmice bez primljenog gola. Kada oni odrade svoj posao kako treba i meni je lakše da ne primimo gol. Utakmica je veliki izazov i jedva čekamo da počne. Šest golova nam je dao samo Bilbija u dvije sezone i to je veliki motiv", zaključio je golman Želje.

Utakmica Željezničara i Zrinjskog igra se sutra s početkom u 18 sati. Bit će to jedan od derbija 27. kola Premijer lige, a sudit će ga Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.