Plavi idu dalje u Kupu
32

Mulalić o plasmanu u polufinale: Ovo je bilo za infarkta, sami smo sebi zakuhali stvari

D. P.
Mulalić je zadovoljan prolazom (Foto: FK Željezničar)
Mulalić je zadovoljan prolazom (Foto: FK Željezničar)
Nakon izborenog plasmana u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, trener Željezničara Edis Mulalić ističe da je najbitnije to što je zacrtani cilj ostvaren.

Plavi su nakon velikog preokreta protiv Zvijezde u Gradačcu (s 2:0 na 2:3) izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

Trener Edis Mulalić čestitao je Zvijezdi na odličnoj borbi i taktici, a posebno treneru Nebojši Đekanoviću.

"Prije svega, komplimenti Zvijezdi i treneru Đekanoviću na današnjoj igri. Za navijače ovo je bila dobra utakmica, a za trenere manje, što se kaže kao za infarkta. Znali smo da su kompaktni, da se dobro brane. Krenuli smo u oba poluvremena s po jednim trenutkom dekoncentracije i sami smo sebi zakuhali stvari", rekao je Mulalić, a onda nastavio:

"Ipak, mi smo dobro znali šta imamo naprijed i momci su to uspjeli preokrenuti. Sve kad se sumira, mislim da smo zasluženo prošli, a ja Zvijezdi čestitam još jednom", zaključio je trener Plavih.

Zadovoljan predstavom svog tima bio je i Đekanović na klupi Zvijezde. Ističe da je iskusniji i tim sa širim rosterom prošao u polufinale Kupa.

"Želim Željezničaru čestitati. Vidjeli ste da smo odigrali taktički dobru utakmicu. Platili smo danak neiskustva. Odradili smo dobar dio utakmice onako kako je trebalo, ali je odlučila jedna majstorija Štilića i nismo uspjeli da se vratimo. Nemamo na čemu da žalimo i ja čestitam igračima", istakao je trener Zvijezde.

Tako je Željezničar kompletirao imena ekipa koja su se plasirala u polufinale Kupa. Tu su još Zrinjski, Velež i Tuzla City tako da nas čekaju vrlo uzbudljivi parovi polufinala, a na kraju i samo finale.