Trener Igmana
77

Mulalić nakon remija sa Sarajevom: Od muke sam se smijao nakon što smo prokockali 2:0

N. K.
Edis Mulalić (Foto: T. S./Klix.ba)
Edis Mulalić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Igmana Edis Mulalić imao je pomiješana osjećanja nakon utakmice 22. kola Wwin lige BiH u kojem je njegova ekipa odigrala 2:2 s favorizovanim Sarajevom i to nakon što je vodila 2:0.
"Realno, da nam je neko prije utakmice ponudio neriješeno, prihvatio bih objeručke. Igrali smo na pobjedu i eto pet minuta pred kraj sve propustimo, pa sam se negdje od muke zbog toga nasmijao. Kad sve saberemo i oduzmemo, kad vodiš pet minuta pred kraj, pitanje je da li je zasluženo 2:2. Na kraju smo mogli i izgubiti i zbog te neke nervoze. Moramo još puniti učiti, da pametnije utakmice privodimo kraju, da malo loptu više zadržavamo. Imamo dosta mladih igrača. Neke stvari bih volio bolje da riješimo, nije to 100 minuta nego pet minuta", rekao je vidno razočarani Mulalić.

Istakao je kako je plan Igmana na ovoj utakmici bio da pravi miks visokog izlaska na odbranu Sarajeva i čekanje na tranziciju.

"Tako smo i golove dali. Sarajevo je uvijek opasno, imaju vrhunske igrače, vidjeli ste pred kraj utakmice i situaciju za 3:2. Mi se borimo za opstanak, a kada pogledamo našu klupu, tu je 11 igrača ispod 21 godine. Oni moraju izvući težak teret, a to je borba za opstanak", dodao je Mulalić pa se osvrnuo na činjenicu da rijetko gubi utakmice protiv Bordo tima.

"Ne znam da li mi leži Sarajevo, valjda nekako čovjek prenese energiju na igrače. To je pitanje na koje čovjek ne zna šta odgovoriti", ostao je zagonetan Mulalić.

Igman trenutno dijeli deveto mjesto Wwin lige BiH sa Željezničarom, a kada se kompletira 22. kolo, znat će se s kim će igrati narednog vikenda.