Igrači se pomolili
197

Muk u duelu Cadiza i Barcelone: Prekinuta utakmica, navijaču se bore za život

D. P.
Ronald Araujo tokom molitve za život navijača (Foto: Screenshot)
Ronald Araujo tokom molitve za život navijača (Foto: Screenshot)
Utakmica između Cadiza i Barcelone prekinuta je u samoj završnici nakon što je jednom navijaču pozlilo. Posljednje informacije kažu da je razlog problem s radom srca.

Desetak minuta prije kraja utakmice dogodila se šokantna scena na tribinama pošto se jedan navijač srušio. Sudija Carlos del Cerro Grande odmah je prekinuo susret.

Doktorske ekipe dotrčale su na tribine gdje se ukazuje pomoć navijaču. Odmah je nastao muk na stadionu, a navijači i igrači zajedno su se molili da navijač ozdravi.

Kamere su snimile nogometaša Ronalda Arauja, koji se shrvan molio za život navijača. Prekid traje više od 20 minuta, a posljednje informacije s terena kažu da je razlog problem s radom srca.

Ekipa hitne pomoći još uvijek nije odvukla nesretnog navijača s tribina. Da bi se to dogodilo, potrebno je da se zdravstveno stanje gledatelja koliko-toliko popravi, a to se do trenutka pisanja ovog teksta nije promijenilo.

Jedan od heroja je i golman Cadiza Conan Ledesma koji je pretrčao cijeli teren i sa klupe za rezervne igrače uzeo medicinsku opremu te odnio do dijela tribine gdje se nesretna situacija dogodila. Upravo iza njegovog gola nalazi se tribina gdje je pao navijač.

[TWITTER]1568669282212679680[/TWITTER]

Naglasimo i to da je susret prekinut pri rezultatu 0:2 za goste iz Katalonije. Strijelci su Frenkie de Jong i Robert Lewandowski.