U borbi za drugo mjesto
0

Mujdža: Okršaji sa Bjelorusijom će biti presudni

Piše: Edin Isanović
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža, reprezentativac BiH i nogometaš Freiburga, u ponedjeljak je počeo pripreme sa svojim klubom.

"Obavili smo testiranje i krenuli sa pripremama. Za sada sve ide ustaljenim tokom. Ja sam produžio ugovor s Freiburgom i ostajem ovdje. Zadovoljan sam i nema razloga da razmišljam drugačije", kazao je za Sarajevo-x.com igrač "Zmajeva".

Posljednje nastupe državnog tima okarakterisao je riječima: "Niko nije ni pomislio da ćemo izgubiti 3-0 u Rumuniji. No, nogomet ponekad zna biti nepredvidiv. Podbacili smo i na kraju smo grubo kažnjeni. Ipak, prvih 20 minuta odigrali smo dobro. Kasnije smo primili pogodak, počele su se događati greške, mi smo pali, a suparnik je to iskoristio. Osvajanjem kompletnog plijena u dvoboju s Albanijom ostavilo nam je mogućnost da na kraju budemo drugi. Okršaji sa Bjelorusijom bit će presudni. Ja se nadam da ćemo doći do konačnog cilja – drugog mjesta i baraža".

Mujdža je napomenuo da će prijateljska utakmica s Grčkom u augustu biti dobar test.

Bivši nogometaš Zagreba istakao je kako je kvalifikacione utakmice najteže igrati u junu.

"Problem je što je u šestom mjesecu forma u silaznoj putanji. Pojedina prvenstva završe polovinom maja. Ponekad je i vrijeme sparno. Sve to otežava igru, a uvijek se nadaš najboljem", kaže Mujdža.

Na kraju je prokomentarisao kako bh. klubovi nisu imali sreće u žrijebanju za međunarodne nastupe.

"Pratio sam izvlačenje. Generalno gledajući, niko od naših klubova nije bio miljenik sreće. No, vjerujem da uz maksimalan angažman i pozitivnu atmosferu mogu preskočiti svoje prepreke", zaključio je bh. reprezentativac, iskoristivši priliku da svim klubovima iz naše države poželi sreću na evropskoj sceni.