Nogomet
27

Mujdža neće igrati protiv SAD-a zbog povrede koljena

FENA
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić neće moći računati na Mensura Mujdžu u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Desni bek reprezentacije BiH zbog lakše povrede koljena propustio je posljednji susret svog Freiburga protiv Bayera, a neće doputovati ni na sutrašnje okupljanje reprezentacije u Sarajevo.

"Nažalost neću doći na okupljanje reprezentacije. Zadobio sam povredu koljena zbog koje moram pauzirati. Srećom ne radi se o ozbiljnoj povredi tako da očekujem kako ću već za nekoliko dana početi s treninzima i što prije se vratiti igranju utakmica", izjavio je Mujdža.

Dodao je da mu je žao što neće igrati pred punim tribinama sarajevskog stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' protiv SAD-a, ali siguran je da će reprezentacija pružiti dobru partiju. Mujdža se povrijedio u susretu njemačkog DFB Kupa protiv Neustrelitza.

Reprezentacija BiH će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu, a do susreta protiv SAD-a, 14. augusta u 20.40 sati, Sušićevi će izabranici trenirati samo jednom.