Pravi primjer
504

Mujakić nekad dohvaćao lopte igračima Sarajeva, a sada će klubu donijeti milion eura

Klix.ba
Mujakić na tartan stazi (Foto: FKSinfo)
Mujakić na tartan stazi (Foto: FKSinfo)
Stoper FK Sarajevo Nihad Mujakić karijeru će nastaviti u belgijskom Kortrijku, a fotografija koja se pojavila na društvenim mrežema najbolje ilustruje postepeni put mladog bh. reprezentativca.

Naime, na fotografiji iz 2013. godine Mujakić, tadašnji pionir tima s Koševa, je ulozi dječaka koji dohvaća lopte prvotimcima, dok su u prvom planu Emir Hadžić i saigrači, koji proslavljaju pogodak.

Pet godina kasnije, Mujakić je zaigrao za prvi tim Sarajeva, a u evropskoj utakmici protiv Banantsa je postigao i svoj prvi pogodak za trenutnog lidera Premijer lige BiH.

Mujakić je minulog ljeta pokazao vjernost klubu i produžio ugovor na pet godina, a s druge strane pregovaračkog stola sada je ponovo bio Hadžić, ali ovaj put u ulozi koordinatora sportskog segmenta kluba.

Mujakić i Hadžić (Foto: FK Sarajevo)
Mujakić i Hadžić (Foto: FK Sarajevo)

Posljednji čin ove priče, koja treba biti primjer djeci u našoj državi, uslijedit će ubrzo kada Mujakić zvanično potpiše ugovor s Kortrijkom, iako će do kraja sezone ostati u Sarajevu, koji će za obeštećenje dobiti milion eura.

Bordo tim bi trebao dobiti i procenat od njegovog eventualnog narednog transfera, o čemu se još pregovara.

Nakon transfera Gojka Cimirota u grčki PAOK, koji je Sarajevu donio 1,3 milion eura, ovo će biti drugi najveći premijerligaški transfer.

Mujakić, koji je i mladi reprezentativac BiH, ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 22 meča i tako pokazao kako se uz puno rada i truda može ispuniti cilj.