Nogomet
1

Mujagić uoči susreta Lige prvaka: Dostojno ćemo predstaviti Želju i BiH

FENA
Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar
Juniori Željezničara danas igraju utakmicu prvog kola Omladinske Lige prvaka protiv domaćeg Red Bull Salzburga.

Utakmica juniora Željezničara i Salzburga igra se na stadionu Das Goldberg u austrijskom Grodigu, a kapacitet stadiona iznosi nešto manje od 5.000 sjedećih mjesta.

Svi u ekipi Željezničara su spremni, a ovogodišnja selekcija juniora je pojačana sa dva prvotimca, Adnanom Alihodžićem i Amerom Hirošem. Pored ovog dvojca, navijači najviše polažu nade u napadača Ajdina Mujagića, stopere Durakovića i Osmankovića, ali i ostale talentovane igrače koje sa klupe predvodi Admir Adžem, saopćeno je iz kluba.

Red Bull Salzburg je osnovan 1933. godine pod imenom SV Austria Salzburg, potom još dva puta mijenja ime, a 2005. godine kompanija Red Bull kupuje klub i mijenja mu ime u sadašnje. Devet puta su osvojili prvenstvo Austrije, tri puta kup Austrije, tri puta superkup, te jednom Kup UEFA. Svoje utakmice igraju na Red Bull Areni kapaciteta 31.000 mjesta, a posjeduju svoju akademiju za mlade igrače.

"Kamp je fantastičan, zaista smo iznenađeni kakve uslove za treniranje imaju omladinci Salzburga. Ovo je predivno iskustvo za nas, te će nam to biti motiv više da pružimo sve od sebe na današnjoj utakmici. Salzburg jeste favorit, ali i mi ćemo imati svoje šanse i nadam se da ćemo dostojno predstaviti Želju i našu državu", kazao je talentovani napadač Ajdin Mujagić.

Utakmica se igra od 18 sati, a cijena ulaznice za utakmicu iznosi 10 eura.