Podržao bivšeg trenera
130

Muharemović: Na pomen Husrefa Musemića ustanem iz poštovanja

K. H.
Bivši kapiten Sarajeva Veldin Muharemović poslao je snažnu poruku podrške sada već bivšem treneru Bordo kluba Husrefu Musemiću koji je nakon poraza od Željezničara rezultatom 3:1 dobio otkaz.

Mnoge je iznenadila informacija da je Musemić dobio otkaz kolo prije kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH, a ono što je i on sam istakao u razgovoru za Klix.ba bila je upravo ta činjenica da se moglo sačekati još jedno kolo.

Brojni navijači Sarajeva nezadovoljni su načinom na koji su čelnici kluba postupili prema jednoj od najvećih legendi FK Sarajevo, a podršku im je pružio i bivši kapiten Bordo kluba Veldin Muharemović koji je na društvenoj mreži Facebook otkrio kako se osjeća.

"Šefe, gospodine, živuća igračka i trenerska legendo, ova besmislica je samo pokazala Vašu veličinu, Vašu važnost za sve nas i Vašu ljudskost i neraskidivu vezu i ljubav prema našem Sarajevu. Isto tako je pokazala i dokazala onima koji ne znaju šta je FK Sarajevo i ko je Husref Musemić, kao i da kapitalizam ne može kupiti ljubav, privrženost, osjećanje i da nikada neće moći", napisao je Muharemović na Facebooku.

Nakon toga, bivši kapiten Sarajeva je dodao da čelnici Sarajeva nisu vrijedni njegovih suza.

"Ja ću, a vjerujem i svi oni koji su imali tu čast da Vas upoznaju, na pomen Vašeg imena ustati iz poštovanja za sve ono što ste do sada uradili, a ako Bog da i od sada. Ne zamjerite im, ne znaju oni koliko ljudi kao ja stoji na pomen Vašeg imena. Ne znaju, a ponajmanje su vrijedni Vaših suza", stoji u poruci koju je Muharemović poslao.

Podsjećamo, Musemić je dobio otkaz nakon poraza od gradskog rivala rezultatom 3:1, unatoč tome što je i pored brojnih problema koje je FK Sarajevo imao u ovoj sezoni zadržao mjesto u vrhu i trenutno ima isti broj bodova kao prvoplasirani Željezničar, ali lošiju gol-razliku i međusobni omjer.