Nogomet
2

Muharemović: Borimo se do kraja, mislim da ćemo izboriti opstanak

Piše: O. T.
Veldin Muharemović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Veldin Muharemović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Današnjom prozivkom igrača i treningom u Hadžićima, Olimpic je započeo pripreme za proljetni dio sezone. Kapiten tima Veldin Muharemović svjestan je koliko težak posao čeka njegove saigrače, jer se Olimpic bori za opstanak, ali čvrsto vjeruje da će tim ispuniti cilj.

"Ovo je prvi put otkako sam ovdje da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Imamo taj deficit bodova. Trebamo puno rada. Mislim da imamo povoljan raspored u prvih nekoliko kola što je šansa da popravimo cijelu sliku i da podignemo samopouzdanje za nastavak prvenstva.

Neće biti nimalo lako, jer treba da se popuni igrački kadar i da napravimo homogenu grupu koja bi ozbiljno i maksimalno ušla u nastavak prvenstva sa tendencijom da ostane u ligi. Dok god postoje minimalne šanse, borit ćemo se i mislim da ćemo uspjeti", kazao je Muharemovič.

Olimpic se nakon 18 odigranih kola BHT Premijer lige nalazi na 11. mjestu. Od 16 ekipa prvenstva, posljednjh šest će napustiti takmičenje i preći u niži rang. Olimpic trenutno ima četiri boda manje od desetoplasiranog Viteza, prvog tima iznad zone za opstanak.