Nogomet
115

Muamer Svraka: Željezničar se može umiješati i u borbu za naslov prvaka

Piše: A. D.
Muamer Svraka
Muamer Svraka
Paykan, klub Muamera Svrake, trenutno zauzima jedanaesto mjesto na tabeli Pro lige Irana i do kraja mu bez sumnje slijedi borba za opstanak u društvu najboljih.

Svrakin klub trenutno ima samo tri boda više od davlljenika Gostaresha, ali se nekadašnji reprezentativac BiH nada da problema, kada je opstanak u pitanju, ipak neće biti.

“Na posljednje tri utakmice osvojili smo samo dva boda. Slijedi nam pauza od tri sedmice, koju ćemo nastojati iskoristiti da zbijemo redove pred nastavak prvenstva. Tim je sačinjen od kvalitetnih igrača, ali nam nedostaje pobjedničkog mentaliteta. Borba će do posljednjeg kola biti teška. Ipak smo svi uvjereni da ćemo opstati”, kazao je Svraka za Klix.ba.

Svraka iz dalekog Irana sa velikim zanimanjem prati dešavanja u Željezničaru.

“Željezničar ponovo ima dobru ekipu, a poznato je da godinama igraju uspješnije tokom proljeća nego tokom jeseni. Bodovna razlika za vodećima nije velika, tako da sam siguran da se Željo može umiješati i u borbu za naslov prvaka BiH. U plasman u neko od evropskih takmičenja i ne sumnjam”, smatra Svraka.

Premijerligaš sa Koševa angažovao je kvalitetna pojačanja, a pravo nastupa stekao je i Leon Benko.

“Pojačanja Sarajeva jesu zvučna, ali uloga favorita koju danas imaju u našem prvenstvu treba se opravdati na samom terenu. Za trofeje koje oni najavljuju potrebno je igrati kvalitetno”, dodao je Svraka.