Nogomet
2

Muamer Svraka: Prezadovoljan sam uslovima i kvalitetom fudbala u Iranu

Piše: A. M.
Muamer Svraka (Foto: Klix.ba)
Muamer Svraka (Foto: Klix.ba)
Muamer Svraka prelaskom u iranski Paykan napravio je odličan potez. Dojučerašnji kapiten Željezničara ustalio se u timu, a u dosadašnjih šest utakmica zabilježio je dvije asistencije. Paykan je u posljednjim kolima uhvatio pravu formu i pobjegao sa dna Pro lige, te trenutno zauzima desetu poziciju sa 12 bodova.

“Odlično je krenulo. Iskreno, prezadovoljan sam uslovima, kvalitetom fudbala u Iranu, kao i ličnom formom,” pohvalio se Svraka u razgovoru za Klix.ba.

Bio je učesnik nekoliko akcija prilikom postizanja pogodaka njegovog novog tima, ali se u strijelce još uvijek nije upisivao.

“Neće me gol, čak tri puta sam pogodio prečku. Zabilježio sam dvije asistencije. Do sad sam nastupio na šest utakmica obzirom da nisam imao pravo nastupa sve do petog kola,” dodaje Svraka.

Redovno prati dešavanja u Željezničaru, kao naravno i u reprezentaciji BiH čiji je ne tako davno bio član.

“Žao mi je što je Željo na posljednje dvije utakmice doživio poraze. Podmlađeni tim igra dobro i trenutni plasman na tabeli po meni je odličan. Što se reprezentacije tiče, nadam se pobjedi u Cardiffu za četiri dana kojom bismo ublažili težak poraz s početka kvalifikacija,” kazao je na kraju Svraka.