Promo
66

Mozzart i ove godine uz golmansku Akademiju Asmir Begović

Čuvena golmanska Akademija Asmir Begović nastavlja da organizuje specijalizovane kampove za mlade, talentovane golmane i golmanice. I ove godine najavljuju održavanje, sada već tradicionalnih, zimskih kampova za buduće čuvare mreža uz podršku kompanije Mozzart.

Prijave su otvorene za sve dječake i djevojčice između šest i 18 godina, a dvodnevni kamp 20. i 21. januara biće održan na zatvorenim terenima sarajevske Zetre. Treninzi su fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa od igrača na golmanskoj poziciji.

"U našem radu izuzetno je važna i pomoć prijatelja i sponzora i tu se tradicionalno ističe kompanija Mozzart, kao jedan od naših stalnih partnera. Cilj je omogućiti što bolje uslove za razvoj mladih talenata i otvoriti im priliku da se dokažu na višem nivou. Upravo tu smo pronašli zajednički interes s Mozzartom, koji kontinuirano radi na promociji sporta u BiH i omogućava dobre prilike mladima", poručuje direktor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj.

Na Akademiji ističu odličnu saradnju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom BiH, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat. Ove zime nastavljaju sa edukacijama, a kako je to izgledalo do sada, pogledajte na linku.