Euforija u Španiji
0

"Možemo pobijediti Nijemce"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometna reprezentacija Španije pobjedom nad Paragvajem sa 1:0 nakon četiri neuspjela pokušaja uspjela je proći u polufinale Svjetskog prvenstva.

Španski mediji euforični su zbog plasmana svoje reprezentacije među četiri najbolje na svijetu nakon 60 godina.

Prošli su put Španci igrali u polufinalu SP-a 1950., no tada se igrala finalna skupina, a ne polufinale.

Svi su Španci živjeli za ovaj dan, tvrdi dnevnik "Marca", dodajući kako je naraštajima Španaca nacionalna ekipa donosila velika razočaranja i frustracije, no sada je tomu došao kraj.

Pod naslovom "Krv, znoj i pobjeda", dnevnik "AS" komentira kako su Španci napokon naučili kako se ružnom igrom pobjeđuje u dvobojima koje odlučuje jedna lopta.

Manje euforičan je "ABC" koji tvrdi da Španija nije igrala dobro te da još nijednom u JAR-u nisu pokazali igru kojom su postali europski prvaci. Španija igra kratkih i tačnih paseva nije funkcionirala. Igrali smo sporo i bezidejno, a tako nećemo pobijediti Njemačku, tvrdi "ABC", koji nije propustio naglasiti nastavak loše igre Fernanda Torresa.

Španija u polufinalu ide na izvrsnu Njemačku, a mediji prenose tvrdnju selektora Vicentea del Bosquea: "Ako smo ih pobijedili u finalu Evropskog prvenstva 2008., možemo ih pobijediti i u Južnoafričkoj Republici".