Lionel Messi
0

"Možemo dominirati kada god poželimo"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone napravili su ogroman korak prema novom naslovu prvaka u Španiji pobjedom u "El Clasicu". U Madridu su slavili 2-0 protiv madridskog Reala.

Strijelac prvog pogotka bio je Lionel Messi, dok je sudbinu domaćinu zapečatio drugim pogotkom u nastavku ogleda Pedro. Sjajni argentinski nogometaš je time došao do okrugle brojke od 40 pogodaka za Barcelonu ove sezone (u svim natjecanjima), dok ih je u Primeri zabio 27, te je time prvi strijelac prvenstva.

Pogotkom na Santiago Bernabeu je postigao barem gol u trećem od posljednja četiri "El Clasica" (nije bio strijelac u prvom njihovom ogledu ove sezone kada je 1-0 pobjedu Barci donio Ibrahimović), a ukupno je sedam puta zabijajo Realu u ovim velikim derbi ogledima, čime je treći na toj vječnoj tabeli.

Isto tako, omaleni genijalac je zabio 16 od posljednjih 28 pogodaka svoje ekipe u svim takmičenjima ove sezone.

"Pokazali smo još jednom da možemo vladati na terenu protiv bilo koje ekipe na svijetu. Samo ako to želimo", samouvjereno je rekao Messi i nastavio:

"Napravili smo veliki korak prema naslovu prvaka, no ne i ključan. Ostalo je još mnogo utakmica do kraja, kao i mogućih osvojenih i propuštenih bodova. Ima još mnogo posla za obaviti. No, u svakom slučaju, uvijek je lijepo pobijediti Real. Poseban je to osjećaj", rekao je vođa ekipe koja sada ima tri boda viška na tabeli u odnosu na Real.