Brige Andreja Aršavina
0

"Može li me Barca priuštiti?"

Sarajevo-x.com
Andrej Aršavin, 27-ogodišnji ruski reprezentativac nastavio je ponavljati da se želi pridružiti ekipi Barcelone i isplanirao da će ostati da igra za ruski Zenit dok se ne ostvari transfer.

Ovaj put je izrazio zabrinutost da ga katalonski klub možda ne može priuštiti i ponadao se da će njegov sadašnji klub sniziti cijenu za koju bi ga prodao te mu tako omogućiti da ostvari svoj san. Još uvijek nije jasno šta će učiniti rukovodstvo Barcelone.

"Pošto su potpisali ugovor sa Hlebom, ne znam hoće li htjeti i mene," kaže Aršavin u intervjuu za Sport koji prenosi Goal.com. "Mi jesmo različiti igrači, ali pitanje je ima li Barca novca za mene."

"Zaista bih volio da me pozovu, ali Zenit traži previše novca. Zasad znam da su ponudili 15 miliona eura, ali rukovodstvo Zenita je tražilo 30, što je previše," objašnjava ovaj talentovani fudbaler.

"Donio sam odluku i u klubu znaju da ću otići, a zna se i gdje bih želio. Ne bih želio da ne igram i ne treniram sedmicama. Složio sam se s trenerom da ću igrati samo kad je to potrebno dok se stvar oko transfera ne riješi."

Negirao je da je išta dogovarao sa engleskim klubovima: "Nisam išao u London i nisam ništa dogovarao. Klub mi je nakon Evropskog prvenstva dao odmor, ali nisam bio u Londonu."

Iako u Real Madridu smatraju da nema igrača koji ne bi volio zaigrati za njih, Aršavin ističe: "Ne mogu se vidjeti kao igrača Barceloninog rivala. Niko doduše nije spomenuo Real, ali ne, ne bih igrao tamo."