Nogomet
32

Može li Leicester ostvariti snove u "Teatru snova"?

Piše: E. I.
Foto: EPA
Foto: EPA
Leicester, lider Premiershipa, danas gostuje Manchester Unitedu na "Teatru snova".

Ljubitelji nogometa pitaju se hoće li nogometna bajka koja traje mjesecima konačno za 1. maj završiti sretno. Hoće li Lisice osvojiti historijski naslov prvaka protiv najdominantnijeg engleskog kluba posljednjih godina? Za ostvarenje cilja gostima je potreban pobjeda kako bi dva kola prije kraja službeno ostali na vrhu.

Ranierijeve trupe su mnogo osporavane tokom čitave sezone. Ipak, demantovali su sve i čvrsto drže prvo mjesto engleske nogometne elite.

"Jednom u životu se nešto ovako može desiti. Svakih 50 godina desi se da mali tim s malo novca pobijedi bogatije i mnogo veće klubove. Ako postoji 20 klubova koji troše milione funti, samo jedan će na kraju biti šampion, a tri će ispasti. Sada su veoma posebne okolnosti. Važno je završiti priču happy endom. Borimo se da san postane realnost", poručuje italijanski stručnjak.

Inače, samo je pet klubova do sada osvajalo Premijer ligu od kada je promijenjen format 1992. godine. Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Blackburn prije 20 godina. Također, važno je napomenuti da je Leicester prošle sezone tek u finišu sezone osigurao opstanak.

Utakmica u Manchesteru počinje u 15:05 sati. Leicester City uoči utakmica 36. kola ima 76 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama.