Evropska liga, 3. kolo
0

Može li Ibričić ugrijati Splićane u hladnoj Rusiji?

Sarajevo-x.com
Senijad Ibričić (Foto: Index)
Senijad Ibričić (Foto: Index)
Na večerašnjem rasporedu trećeg kola Evropske lige su 24 utakmice, od kojih svakako treba izdvojiti susrete naših reprezentativaca koji nastupaju u najmasovnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

U okviru grupe A Evropske lige Semir Štilić će predvoditi svoj Lech Poznan na teškom gostovanju kod Manchester Cityja koji važi za velikog favorita. U drugom susretu sastat će se RB Salzburg i Juventus, u kojem nastupa nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić.

Grupa D donosi nam dvoboj zagrebačkog Dinama, kojeg predvodi proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić i belgijskog Bruggea. Nakon odlične utakmice i velike pobjede protiv Villareala i nes(p)retnog poraza od PAOK-a Zagrepčani vjeruju da Vaha može povesti Dinamo do nove pobjede, koja bi im otvorila vrata drugog kruga takmičenja.

Halilhodžić neće imati podršku najvatrenijih navijača Dinama, koji nastavljaju sa bojkotom zvaničnih utakmica, iako ih se nekoliko hiljada pojavilo na treningu uoči meča, kako bi igračima pružili podršku.

U Španiji će snagu odmjeriti Villareal i PAOK čije crno-bijele boje brani naš reprezentativac Zlatan Muslimović.

Elvir Rahimić i njegov moskovski CSKA idu u goste u toplije krajeve, na megdan italijanskom Palermu, u okviru grupe F, dok će Sparta iz Praga dočekati švicarski Lausanne, ekipu koja je eliminisala banjalučki Borac.

Zanimljivo će biti i u grupi G, gdje se sastaju Zenit i Hajduk iz Splita, kojeg predvodi Senijad Ibričić, najveća zvijezda "bilih" i reprezentativac BiH. Hajduk je svjestan težine susreta, ali se nadaju da će strpljivom igrom moći odoljeti snažnom Zenitovom sastavu. Prva uzdanica Splićana je svakako Ibričić, a Hajdukovci na megdan Zenitu dolaze na krilima sjajne pobjede protiv Anderlechta u posljednjim sekundama meča na Poljudu.

U drugom susretu atinski AEK Sanela Jahića gostuje kod Anderlechta, koji će učiniti sve da popravi utisak iz Splita.