Halilhodžić za Sarajevo-x.com
0

EKSKLUZIVNO / "Možda jednog dana budem šef bh. selekcije"

Razgovarao: Edin Isanović
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dinamov trener Vahid Halilhodžić izabran je za ličnost godine i za sportsku ličnost godine u BiH, te je upravo zbog toga danas doputovao u Sarajevo gdje će mu biti uručen Gljivin Oskar. Kako je istakao u ekskluzivnom razgovoru za Sarajevo-x.com, veoma lijepo se osjeća u glavnom gradu BiH i drago mu je što je pronašao vremena da dođe i susretne se s dragim ljudima.
Novinar Sarajevo-x.com Edin Isanović u razgovoru sa Vahidom Halilhodžićem (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Novinar Sarajevo-x.com Edin Isanović u razgovoru sa Vahidom Halilhodžićem (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Aktuelni strateg "modrih" već izvjesno vrijeme živi u Zagrebu i kako je kazao za Sarajevo-x.com za sada sve teče po planu i nada se da će tako i ostati.

"U Zagrebu se osjećam lijepo, živim odmah do stadiona i tek sam prije tri dana prošetao Trgom bana Jelačića. Za sada sve ide dobro i molim Boga da tako i potraje. Nogomet je specifičan i stvari se okrenu preko noći."

Na pitanje da li on i njegov klub mogu dočekati proljeće u Evropskoj ligi, Halilhodžić je odgovorio: "Za nas je ključna utakmica protiv PAOK-a 15. decembra, prije toga imat ćemo teško gostovanje Villarealu u Španiji. To je treći tim države, koja je aktuelni svjetski i evropski prvak. Od njih su kvalitetniji samo Barcelona, koja je neprikosnovena na planeti, i Real Madrid. Čak i ako osvojimo bod, ključni će biti dvoboj s grčkim timom. U tom okršaju očekujem pun Maksimir i vjerujem da možemo doći do konačnog cilja, odnosno pobjede."

Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Vahid Halilhodžić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Popularni Vaha prokomentarisao je i kvalitet HNL-a.

"Elitno nogometno takmičenje u Hrvatskoj je srednjeg kvaliteta. Ja sam stigao u Dinamo da osvojim naslov i da naredne godine igramo u Ligi prvaka. To je moja misija. Trenutno smo prvi i nadam se da ćemo do kraja zadržati aktuelno mjesto. Za vikend nas čeka teško gostovanje nogometnom klubu Split. Kvalitetniji smo i možemo osvojiti kompletan plijen", optimističan je proslavljeni trener.

Halilhodžić se na kraju razgovora, koji je vođen u hotelu Evropa, osvrnuo i na bh. nacionalni tim, ističući da možda jednoga dana i bude selektor naše reprezentacije.

"Svi me pitaju da li ću jednoga dana biti prvi čovjek reprezentacije BiH. Ja sam uvijek govorio da neću raditi na ovim prostorima, ali sam dolaskom u Dinamo to demantovao. BiH ima šefa državne selekcije, to je moj prijatelj Safet Sušić. Ja mu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija. Ali, nikad ne reci nikad i možda jednog dana ipak dođem."