Sepp Blatter
0

'Možda i uvedemo video-tehnologiju u nogomet'

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: BBC)
Sepp Blatter (Foto: BBC)
Predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter izrazio je želju za ostankom na funkciju koju trenutno obavljaa, ali i dao javnu podršku uvođenju video-tehnologije u nogomet.
  • Znam kamo želim ići i dopusti li mi zdravlje da nastavim to ću i učiniti - izjavio je 73-godišnji Švicarac koji je sve do nedavno tvrdio da bi video-snimke zapravo “ubile” nogometnu igru.

Tako je sredinom decembra rekao:

  • Zamolit ću vas lijepo, nemojte me više ništa pitati o uvođenju video-snimki, tehnologije i novih izuma u nogometu. Dok sam predsjednik FIFA-e, nikakvih noviteta neće biti. Takvo nešto smo već obznanili i nije mi jasno zašto se stalno moramo vraćati na tu temu. Ne možemo umrtviti nogometnu igru.

Ipak, od prvog čovjeka svjetskog nogometa sada stižu oprečne misli.

  • Nisam u potpunosti protiv uvođenja tehmologije. Može li se ona uklopiti u igru, tada bih ja podupro tu odluku. No, sigurno to ne morate očekivati već za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Na sastanku odbora u martu proanalizirat ćemo dobre i loše strane toga. Odbor je taj koji donosi pravila i jedini koji ih može mijenjati.

Cijela pompa oko uvođenja video-snimki ili sličnih tehnoloških dodataka nogometnoj utakmici, podsjetimo, je nastala nakon što je Thierry Henry igrao rukom i odlučio pobjednika u dokvalifikacijskom ogledu Francuske i Irske, za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.