Poništili dva gola
2

Moyes: Sudije su nas pokrale

Totalsport
David Moyes
David Moyes
Sudijska trojka koja je vodila utakmicu posljednjeg premierligaškog kola između Evertona i Newcastlea na Goodison Parku napravila je nekoliko katastrofalnih grešaka.

Nije to mogao prešutjeti trener domaće ekipe David Moyes, jer Evertonu su sudije poništili dva čista pogotka, oba puta zbog greške linijskog sudije Cerija Richardsa, koji je pri Fellainijevu golu signalizirao nepostojeći ofsajd, dok je kod Anichebeova propustio primijetiti da je lopta dobrano prošla gol-liniju. Oba su se slučaja odigrala u Newcastleovu 16-ercu tokom drugog poluvremena utakmice.

Nakon previda kod Anichebeovog pogotka glavni sudija utakmice Michael Jones zaustavio je čist kontranapad za goste zbog prekršaja Stevena Pienaara nad Hatemom Ben Arfom na centru, iako je trebao pustiti prednost, tj. omogućiti Francuzu nastavak akcije.

"Nisu nam priznali dva pogotka, tako da ih ja ne mogu vratiti. Nadam se da će linijski sudija dobro pogledati šta je uradio. Svi smo drugi sve dobro vidjeli", rekao je menadžer domaće ekipe David Moyes.