Došao u West Ham
3

Moyes stao u odbranu: Evra mi je objasnio udaranje navijača i ja razumijem ga

Klix.ba
Trenutak u kojem Evra udara navijača (Foto: AFP)
Trenutak u kojem Evra udara navijača (Foto: AFP)
Menadžer West Hama David Moyes stao je u odbranu novog igrača londonskom tima Patica Evre koji je u prvoj polusezoni noseći dres Marseillea udario navijača u toku zagrijavanja.

Evra je burno reagovao na provokacije navijača Marseillea, a zbog udaranja dobio je otkaz u ovom francuskom klubu. Ipak, Moyes smatra da može da razumije Evru koji je prema njegovim riječima bio žestoko povrijeđen.

"Nisam zabrinut zbog Evre, posebno nakon onoga što mi je rekao, a vezano je za događaj kada je udario navijača. To pokazuje da će se boriti za sebe i da neće svašta trpiti. Objasnio mi je šta mu je navijač rekao i nakon toga nemam šta da mu prigovorim na njegovu reakciju. Ne bih volio da uradi to na mojoj utakmici, ali kada čuješ šta mu je navijač rekao, onda možeš da ga razumiješ", kazao je David Moyes.

Evra je u redove Čekičara stigao kao slobodan igrač, a prije Marseillea nastupao je za Juventus, Manchester United, Monaco i Nicu. Najveći trag ostavio je noseći dres Crvenih đavola u periodu od 2006-2014 godine kada je važio za jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu.

Za reprezentaciju Francuske Evra je odigrao 81 meč, a debitovao je davne 2004. godine.