Osvojio tri trofeja do sada
1

Mourinhov jubilej: 1000 dana na klupi Real Madrida

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Kontroverzni portugalski trener Jose Mourinho danas slavi jubilarni 1000. dan kao trener madridskog Reala. Pritom je dosad osvojio tri trofeja, ali sezona je još daleko od kraja...

Ukupno je Mourinho s Realom u 158 vođenih utakmica ostvario 71 posto pobjeda, a osvojio je Primeru, Kup kralja i Španski superkup.

U prvoj sezoni na klupi "kraljevskog kluba" Mourinho je osvojio Kup kralja, naslov koji je klubu izmicao prethodnih 17 godina. U drugoj je sezoni donio Realu 32. naslov španskog prvaka i prekinuo dominaciju Barcelone, uz 2-1 pobjedu na Camp Nou, a u trećoj je sezoni zasad osvojio Španski superkup, također pobjedom nad Barcelonom.

Prvenstvo je ove sezone praktički za Real izgubljeno (16 bodova minusa nakon 24 kola, op.a.) , tako da su "rojiblancosi" usredotočeni na Kup kralja i Ligu prvaka. U prvom im takmičenju na putu u polufinalu stoji Barcelona (prva utakmica u Madridu 1-1), a u drugom u osmini finala Manchester United (prva utakmica u Madridu 1-1). Uzvratna utakmica protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu, igra se, zanimljivo, na 111. godišnjicu Real Madrida.

"U klubu sam tri godine, ali osjećam kao da sam već trideset godina", komentira Mourinho.

"Bez obzira što se dogodi Mourinhov period u klubu pamtit će se dugo vremena", zaključuje novinar Marce Hugo Cerezo.