Nogomet
0

Mourinho želi u Interu više Italijana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener vodeće ekipe italijanskog nogometnog prvenstva, Jose Mourinho, otkrio je dio planova za budućnost kluba čije igrače vodi, pa se tako želi okrenuti mladima iz Interove škole i momčad popuniti s više Talijana.

Inter je jedna od rijetkih talijanskih momčadi koja često nastupa sa sastavom u čijoj početnoj momčadi nema mjesta za Italijane. Mourinho je odlučan u namjeri da to promijeni.

  • Ne smijemo razmišljati samo o sadašnjosti, već pogledati i dalje u budućnost. Zato je važno okrenuti se našoj školi nogometa, pa premda će momčad izgubiti nešto na iskustvu, unaprijedit će neke druge aspekte. Temelj momčadi mora biti izgrađen od domaćih nogometaša, iako to značilo i dvije-tri godine bez trofeja. Kada se to odradi obično uslijede sjajni rezultati - objasnio je Mourinho.

  • Već godinama Inter ide ovim putem, niz godina u momčadi se nalazi tek nekoliko Italijana, a ne vodi se niti mnogo računa o mlađim igračima. Ne želim dalje tako, pa će sljedećih nekoliko mjeseci biti važnih za izgradnju zajedničkog načina razmišljanja. Navijači će to shvatiti, a dokaz za to je Davide Santon, koji je za samo dva mjeseca zauzeo posebno mjesto u njihovim srcima.

Santon ima samo 18 godina, a zajedno sa godinu dana starijim Mariom Balotellijem sve češće igra u početnoj momčadi Intera.

  • Uzmite portugalski nogomet za primjer. Ondje je teško zadržati talentirane mlade igrače, a to u Italiji nije slučaj. Santon i Balotelli mogu ostati u Interu jako dugo - objasnio je Mourinho u zaključku.