Gary Neville
0

"Mourinho za sada može zaboraviti na klupu Uniteda"

Totalsport
Gary Neville (Foto: AP)
Gary Neville (Foto: AP)
Nedavno penzionisani defanzivac Manchester Uniteda Gary Neville poručio je treneru madridskog Reala Joseu Mourinhu da u bližoj budućnosti ne računa na dolazak u Manchester United.

Harizmatični Portugalac nikad nije skrivao želju za povratkom u Premiership, a Sun je nedavno pisao da se planira vratiti već ovog ljeta iako ima još troipogodišnji važeći ugovor s "kraljevskim klubom". Navodno mu ponuda iz Engleske ne bi manjkalo, a klubovi koji se spominju da bi ih mogao preuzeti su Liverpool, Manchester City, Manchester United i Chelsea.

Što se tiče ''crvenih vragova'' s Old Trafforda, oni još neko vrijeme neće tražiti novog menadžera, tvrdi Gary Neville, koji je prošlog mjeseca okončao svoju karijeru.

"Sir Alex Ferguson neće tako skoro u penziju, još uvijek je vrlo jak. Jači nego ikada! Stoga je traženje njegovog nasljednika na klupi Manchester Uniteda čisto gubljenje vremena", rekao je Neville.

Ipak, bivši Manchesterov i reprezentativni desni bek priznaje da će Mourinho biti jedan od vodećih kandidata za mjesto Fergusonovog nasljednika, jednom kada se škotski velikan ipak odluči za penziju.

"Puno je velikih trenera koji mogu na klupu Manchester Uniteda. Kada dođe vrijeme za Fergusonovog nasljednika, Mourinho će sigurno biti među onima čije će se ime spominjati. Karakteran je i svugdje je imao uspjeha. Dobar je u svom poslu, takve morate respektovati", zaključio je Neville.