Nogomet
0

Mourinho za podnevnu utakmicu protiv Osasune mijenja režim prehrane

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho ništa ne prepušta slučaju uoči susreta 12. kola španske nogometne lige protiv Osasune na Santiago Bernabeuu koji počinje tačno u podne.

Baš zbog tog neobičnog vremena početka utakmice Mourinho je drugačije organizirao rasporede igračima kao i prehrambene navike. Naime, igrači su večernje treninge zamijenili jutarnjim, te ujutro za doručak u 9 sati jedu rižu, tjesteninu, piletinu i ribu.

Portugalčeva je ideja da se bioritam igrača promijeni, odnosno da tijelo unosom hrane koju inače dobiva u vrijeme ručka (14 sati) reagira kao da je uistinu poslijepodne.

Želja je da tijelo utakmicu koja počinje točno u podne percipira kao da je 20 sati navečer. Igrači, ali i cijeli stručni stožer oduševljeni su ovim pristupom Portugalca koji se priprema za ovu utakmicu kao da je za naslov prvaka.

"Trener je fenomen, drži sve pod kontrolom", bile su uglavnom riječi hvale od igrača.

Dugoročno gledano možda će upravo bod ili dva na kraju sezone odlučivati pobjednika Primere i bilo bi zaista glupo što se Reala tiče da eventualno izgubi prvenstvo zbog prosutih bodova protiv slabašne Osasune i to na domaćem terenu.