Novi kiks Uniteda
21

Mourinho: Trebali smo pobijediti, igračima nemam šta zamjeriti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je nakon meča protiv Burnleyja u kojem je njegov tim odigrao 2:2 da je zadovoljan onim što su Crveni đavoli prikazali u pomenutom susretu.

Burnley je na poluvremenu imao prednost od dva pogotka razlike da bi tim s Old Trafforda u drugom poluvremenu stigao do jednog boda.

"Trebali smo pobijediti, ali sam zadovoljan načinom na koji su igrači igrali te njihovom reakcijom nakon zaostatak od dva pogotka. Borili su se i nemam im šta zamjeriti, izuzetno cijenim njihov duh", kazao je Mourinho.

Mourinho je nakon toga rekao da su rezervisti Lingard i Mkhitaryan odigrali odlično drugo poluvrijeme, a upravo je Lingard postigao dva pogotka u drugom poluvremenu.

"Obojica su bili sjajni, a u drugom poluvremenu smo potpuno dominirali. Igrači su prihvatili rizik igranja sa samo jednim odbrambenim igračem, a na kraju je bod najmanje što smo zaslužili", završio je Mourinho.

Manchester United nakon 20 odigranih utakmica ima 43 osvojena boda i do meča između Newcastlea i Manchester Cityja zaostaju za Građanima 12 bodova.