Nogomet
15

Mourinho: Teško mi je povjerovati da ćemo igrati na nečemu što se ne može nazvati terenom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha razljutio je teren koji očekuje njegovu ekipu u prvom duelu osmine finala Evropske lige na gostovanju kod Rostova.

Portugalski stručnjak nije birao riječi da bi opisao stanje u kojem se teren nalazi i uporedio ga s onim na stadionu u Pekingu na kojem je prošlog ljeta trebao biti odigran veliki mančesterski derbi.

"Poput onog u Pekingu. I dalje mi je teško za povjerovati da ćemo na njemu sutra igrati. Znam da moramo, ali pitanje je može li se to zvati terenom. Ne znam zaista koju bih ekipu postavio. Sada imam puno za razmišljati jer sam zaista očekivao nešto bolje, na čemu se da igrati. Na vrlo sličnom terenu u Kini prošlog ljeta smo ja i ljudi iz Manchester Cityja odlučili da nećemo igrati, ali sada ćemo, čini se, morati", komentarisao je Mourinho pa dodao:

"Imao sam kratak razgovor s gospodinom iz UEFA-e kada sam pregledavao teren. Kada sam mu rekao šta me zabrinjava, gospodin mi je rekao da su igrači osigurani i da ako im se išta dogodi - nema problema".