Brani Francuza
3

Mourinho: Sve što mediji pišu o odnosu Pogbe i mene je velika laž

Klix.ba
Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Mendažer Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je na konferenciji za medije da nema nikakvih problema sa Paulom Pogbom i da mediji u Engleskoj izmišljaju stvari.

Podsjećamo, posljednjih dana engleski mediji pisali su o navodnoj svađi između Francuza i Portugalca, a sve su objasnili riječima da Pogba ne igra na prirodnoj poziciji.

"Mislim da su mediji u Engleskoj previše fini u izboru riječi, posebno kada kažete 'mnogo špekulacija'. Zapravo, trebalo bi reći 'mnogo laži'. Velika je laž da naš odnos nije dobar, da ne komuniciramo i da nismo složni u vezi sa njegovom pozicijom i ulogom u ekipi", kazao je Mourinho, a nakon toga nastavio:

"Ne morate da izlazite u javnost s tim stvarima kako želimo da ga prodamo, da se svađamo svakog dana i slično. Postoje ljudi u toj profesiji kojima je prezime lažov. Plaćeni ste da analizirate i opisujete igru, a ne da govorite o sra*njima", završio je Mourinho.

Nakon toga, trener Manchester Uniteda rekao je da se svakoj ekipi na svijetu desi da njen najbolji igrač nije u pravoj formi.

"Činjenica je da u ovom trenutku Pogba ne igra dobro. Timu je potreban na najvišem nivou jer bez toga tim nije dobar. Svakoj ekipi se dešava da njen najbolji igrač ne igra dobro. Tačka. Imao je povredu u ovoj sezoni, umalo je otišao na operaciju, a prije i poslije toga je igrao fenomenalno", završio je Mourinho koji je na kraju dodao da je Pogba protiv Newcastlea igrao "lijevu" osmicu, što mu je ujedno i najdraža pozicija čime je demantovao novinare da Francuz nije zadovoljan pozicijom.