Uspješniji i od Guardiole
0

Mourinho stigao do 50. pobjede u Primeri s Realom

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Nedjelja 1-0 pobjeda Real Madrida nad Rayo Vallecanom, u sklopu 25. kola španske nogometne lige, bila je 50. za portugalskog stručnjaka Josea Mourinha otkako je prošle sezone zasjeo na klupu "kraljevskog kluba".

Real je slavio na teškom gostovanju kod Raya zahvaljujući vrlo lijepom pogotku Cristiana Ronalda koji je poentirao petom u 54. minuti utakmice. Madridski je sastav još uvijek na prvom mjestu prvenstvene tabele s velikih 10 bodova prednosti ispred aktuelnog prvaka Barcelone.

Mourinhu je trebalo svega 62 utakmice na klupi Reala da stigne do 50. pobjede. Portugalac je u tom pogledu uspješniji i od velikog rivala Pepa Guardiole kojem je trebalo 67 utakmica da dođe do 50. pobjede.

Mourinho je u 62 utakmice ostvario 50 pobjeda, te po šest remija i poraza. Real je, pak, izjednačio rekord od devet uzastopnih gostujućih pobjeda postavljen u prošloj sezoni, te bi na kraju iste lakoćom mogao probiti magičnu granicu od 100 bodova s obzirom da nakon 24 utakmice, od 38, ima 59 bodova, a još su 52 boda u igri.

Recimo i da je strijelac jedinog pogotka u nedjelju, Cristiano Ronaldo, postigao 123 gola u 125 službenih nastupa za madridski sastav. Samo ove sezone u Primeri na svom kontu ima već 29 golova u 24 odigrane utakmice, te je na najboljem putu da sruši vlastiti rekord od 40 pogodaka postavljen prošle sezone.