Skreće s teme
6

Mourinho: Sjetite se prošle godine, mislio sam da je to bila fantastična sezona

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Portugalski stručnjak Jose Mourinho prvi put u svojoj trenerskoj karijeri nije uspio pobijediti u četiri uzastopna meča kod kuće u svim takmičenjima.

Njegov Manchester United sinoć nije djelovao uvjerljivo protiv Valencije pa je remijem u duelu sa španskim timom nastavljena serija slabih rezultata Crvenih vragova.

Ipak, Unitedov menadžer nije želio govoriti o rezultatskoj krizi svog tima, već je pokušao skrenuti s teme govoreći o prethodnoj sezoni.

"Smatram kako postoje stvari o kojima je zaista teško govoriti. Ukoliko kažem nešto neuobičajeno, bit će to još jedan razlog da me kritikujete, ali neću vam dozvoliti. Zato ću samo reći da smo prošle sezone, kada smo bili drugi u Premiershipu i finalisti FA Cupa, zauzeli prvo mjesto u grupi u Ligi prvaka. Mislio sam da je to bila fantastična sezona. Znao sam i zašto. Ovo nije rezultat koji smo željeli. Međutim, vidio se napredak u pojedinim segmentima naše igre. U ovako teškoj grupi, kad ne možete pobijediti, onda bar ne smijete izgubiti. Znali smo da nećemo stvoriti 20 prilika. Ovo nije loš rezultat, ali nije ni dobar", rekao je Mourinho nakon utakmice.