Nogomet
8

Mourinho: Schneiderlin je tražio da napusti Manchester United

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je potvrdio da je nogometaš Morgan Schneiderlin zatražio da napusti klub.

Schneiderlin je postao frustriran zbog manjka minutaže u Unitedu te bi mogao napustiti Old Trafford u januaru. Zainteresovani klubovi za njegove usluge su Everton i West Bromwich Albion, ali ima i drugih koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

Govoreći na konferenciji za medije, menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je potvrdio da je Schneiderlin tražio da napusti klub.

"Da, istina je. On je fantastičan dečko, veoma pošten, otvoren i iskren. Rekao mi je dda želi otići nekoliko puta, a moj odgovor je bio jednostavan. Da igra standardno kod mene, rekao bih mu 'ne', ali s obzirom na činjenicu da to nije slučaj, nemam pravo reći igraču koji želi biti sretan da ne ide nigdje. Kazao sam mu da ga neću zaustavljati ukoliko stigne odgovarajuća ponuda za njega", izjavio je Mourinho.

Schneiderlin je iskustvo u Premierligi skupljao igrajući za Southampton, a u United je stigao 2015. godine. Sedmično zarađuje oko 176.000 eura, ali nije u velikim planovima aktuelnog menadžera.

Radi se o odličnom dodavaču sa 87 posto tačnih dodavanja u ovoj sezoni Premierlige, koji bi definitivno bio koristan nekom drugom velikom engleskom klubu.

Iako je pomogao Unitedu da osvoji FA Cup prošle sezone, Schneiderlin je ove sezone skupio samo osam nastupa u svim takmičenjima za tim s Old Trafforda.