Uoči derbija
14

Mourinho: Sanchez nije u željenoj formi, to je dokaz zašto ne volim zimski prijelazni rok

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho kazao je da zimsko pojačanje tima s Old Trafforda Alexis Sanchez nije pokazao pravo lice i da je to jedan od razloga zašto januarski prijelazni rok nije pravo vrijeme za dovođenje igrača.

Sanchez (29) je u januaru stigao iz Arsenala u United, dok je u suprotnom smjeru otišao Henrikh Mkhitaryan. U osam mečeva za United, Sanchez je postigao jedan gol i upisao dvije asistencije, a Mourinho ga je koristio na nekoliko različitih pozicija u napadu.

Na pitanje da li je Sanchez pokazao pravo lice u Unitedu, Mourinho je odgovorio:"Nije. Ono što je pogrešno je to da je stigao u najgorem trenutku sezone, a to je zimski prijelazni rok. To je razlog zbog kojeg ne volim mnogo zimski prijelazni rok. Pružila nam se šansa koju nismo željeli propustiti i zato smo ga doveli, ali ne vjerujemo u zimski prijelazni rok. Sigurno, on će naredne sezone biti bolji. Sada uči kako igrati s nama i mi učimo kako izvući najbolje iz njega", kazao je Mourinho.

Portugalca su pitali i da li je Sanchez kriv zbog toga što u određenim situacijama forsira neka rizična rješenja, a on je stao u odbranu Čileanca.

"To je sjajno. On se ne boji preuzeti odgovornost. Kada osjeća da nije opasan kao što bi volio biti, on se povuče nazad i pokušava doći na mjesta gdje se gradi napad. Kada napravi grešku, on je pokušava odmah kompenzirati s fantastičnim duhom i sjajnom tranzicijom kako bi osvojio loptu. Mi smo vrlo sretni. On je dobro. On je sretan zbog rezultata koje tim pravi u posljednje vrijeme. Bio je nesretan nakon što smo izgubili neke mečeve s njim, ali radi se o dečku sa sjajnom zrelošću i sa sjajnim stavom tako da nismo mogli biti sretniji", rekao je trener Uniteda.

Novu šansu da zablista Sanchez će imati danas od 13:30 sati kada na Old Traffordu počinje veliki derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola u 30. kolu Premiershipa.