Nogomet
1

Mourinho: S Arsenalom ne igramo za naslov

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
"Lagana pobjeda ili veliki problemi. Bio sam spreman na obje situacije", objasnio je Chelseajev menadžer Jose Mourinho, nakon što je njegov sastav s 2-1 na svom Stamford Bridgeu pobijedio Crystal Palace u 16. ligaškom kolu.

"Osjećao sam da bi se ova utakmica mogla razvijati na dva različita načina. Kada u ovakvim mečevima zabijete gol za 2-0 ili 3-1, onda može na kraju očekivati i uvjerljivu pobjedu. Ako to ne učinite, onda vam suparnik može kreirati velike probleme. Tako je da ova utakmica mogla završiti s 5-1, ali mogla je završiti i s 2-2 ", ocijenio je Mourinho.

Chelsea na tabeli drži drugo mjesto s 33 boda, dva manje od vodećeg Arsenala, kod kojeg će gostovati u velikom londonskom derbiju 23. prosinca u idućem kolu.

"Čak i u slučaju poraza naše šanse ne bi bile bitno umanjene. U ovoj ligi nije ključno biti na vrhu u decembru, pa čak niti krajem januara. Prvenstvo će biti vrlo, vrlo otvoreno do samog kraja. Svaka utakmica je jako teška. Naravno da ćemo pokušati pobijediti na Emiratesu i zasjesti na čelnu poziciju, ali to neće biti ključna utakmica", rekao je Mourinho.